Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Augusti 2016

Nyheter

Ortens konstfestival — Länge leve vi

Torsdagen den 15 september öppnar Ortens konstfestival! Temat för festivalens allra första år är länge leve vi, inspirerat av Ison och Filles låt med samma titel. Under festivalen kommer konstnärer från orter runtom i Göteborg ställa ut sina verk. Dessutom ett program fullt av uppträdanden, föreställningar, open mic och mycket mer!

 • Park 113Frihamnen, Göteborg
 • 15-18/9
 • Fri entré
 • Läs mer

XOLA! — visa din film på utomhusbio

En kurs för dig som vill prova på att jobba med journalfilm och utomhusbio! Filma de nyheter du tycker är viktigast. Vad vill du berätta, vad vill du visa? Jobba i redaktion ihop med andra, och diskutera bilder av staden du lever i. Arra filmvisningar utomhus, och se dina egna filmer på stor duk tillsammans med inbjuden publik.

 • Malmö
 • Pågår i september
 • Kursen är gratis
 • Läs mer
 • Boken som samtida konstform i Norden 

  Västmanland Samtidigt som den långt fortskridna digitaliseringen har gjort att bokens roll som informationsmedium har minskat, har boken som format fått ett rejält uppsving inom konstvärlden. Många konstnärer startar små oberoende förlag för egen utgivning, ofta i samarbete med andra. Andra trycker och sprider sina böcker i eget namn. 

  Läs mer