Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: December 2016

Nyheter

Konstfrämjandet söker en vikarierande verksamhetsutvecklare

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning som huvuduppdrag. Genom olika samarbeten utmanar vi rådande föreställningar om konst både gentemot en bred allmänhet och konstfältet. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare 50% med inriktning på organisation och kommunikation med placering i Stockholm.

Konst i skyltfönstret: ”The Day Before…” – Nisrine Boukhari

I vinter visar Konstfrämjandet Stockholm videoverket "The Day Before..." (2010) i skyltfönstret på Swedenborgsgatan 1, Stockholm. Istället för spektakulära skyltningsarrangemang designade för konsumtion och julkänsla vill vi visa upp något annat, ett verk som påminner om ett Syrien före kriget.

 • Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1, Stockholm
 • 14 decemberkl 18
 • Läs mer

Utställning: Hoppets mirakel

Den 10 december kl 15.00-18.00 är det vernissage för utställningen Hoppets mirakel på Augustenborgsgatan 8B i Malmö. Bakom utställningen är unga konstnärer från S.A.Y. (Stories – Art – You) som visar sina verk i form utav skulptur, måleri och poesi.

 • MKBAugustenborgsgatan 8B, Malmö
 • 10-22 decembervardagar 15-19, helger 13-17
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Markens tid – en myrcykel

  Jämtland Var med och delta i initieringen av en återkommande myrcykel. Under första delen inviger vi den struktur som kommer återfinnas vid myren under hela projektet.

  Läs mer