Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: April 2017

Nyheter

Save the date! Samtidskonstdagarna är tillbaka

Folkrörelsernas Konstfrämjandet har tagit över arrangemanget av Samtidskonstdagarna från Riksutställningar och i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Konstfrämjandet Öland/Kalmar sker aktiviteter under två dagar i Kalmar och på Öland, 5 - 6 oktober 2017.

Glas är massa i rörelse

Lördagen den 22 april bjöd konstprojektet Massa i rörelse och Konstfrämjandet in till en alternativ glasbruksrunda med hyttsill som en del av lanseringen av boken Glas är massa i rörelse.

Den politiska biodlarens bibliotek — Bokrelease, samtal och utställning

Den politiska biodlarens bibliotek är ett projekt där konstnären Erik Sjödin arbetar med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt- och politiskt organiserade.

  • Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1, Stockholm
  • Torsdagen den 27 aprilKl. 18:00
  • Fri entré
  • Läs mer

Save the date! — Konstpedagogiskt symposium i Malmö 2 juni

Konströrelser förändrar våra samhällen, våra liv. De rör sig in och ut ur museer och konsthallar, genom väggar, under jord, utom synhåll och över bron. De samlar människor på byns bygdegård, förortens föreningslokal och innerstadens institutioner. De rör sig mellan människor och genom människor.

  • Malmö Konstmuseum
  • 2 juni 2017
  • Läs mer