Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: April 2017

Nyheter

Save the date! Samtidskonstdagarna är tillbaka

Folkrörelsernas Konstfrämjandet har tagit över arrangemanget av Samtidskonstdagarna från Riksutställningar och i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Konstfrämjandet Öland/Kalmar sker aktiviteter under två dagar i Kalmar och på Öland, 5 - 6 oktober 2017.

Glas är massa i rörelse

Lördagen den 22 april bjöd konstprojektet Massa i rörelse och Konstfrämjandet in till en alternativ glasbruksrunda med hyttsill som en del av lanseringen av boken Glas är massa i rörelse.

Den politiska biodlarens bibliotek — Bokrelease, samtal och utställning

Den politiska biodlarens bibliotek är ett projekt där konstnären Erik Sjödin arbetar med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt- och politiskt organiserade.

 • Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1, Stockholm
 • Torsdagen den 27 aprilKl. 18:00
 • Fri entré
 • Läs mer

Save the date! — Konstpedagogiskt symposium i Malmö 2 juni

Konströrelser förändrar våra samhällen, våra liv. De rör sig in och ut ur museer och konsthallar, genom väggar, under jord, utom synhåll och över bron. De samlar människor på byns bygdegård, förortens föreningslokal och innerstadens institutioner. De rör sig mellan människor och genom människor.

 • Malmö Konstmuseum
 • 2 juni 2017
 • Läs mer
 • Hamnbytare

  Bergslagen Den 27 april kl 16-18 öppnar Kristina Lindbergs utställning Hamnbytare på Konsthallen, Musikhögskolan, Örebro Universitet.

  Nyproducerad verk har skapats i dialog med professor Marie-Louise Danielsson-Thams forskning.

  Utställningen ingår i projektet Stugan och scenen, ett samarbete mellan Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet.

  Läs mer
 • Vernissage för Mats Caldeborgs utställning Världen

  Västerbotten Vernissage 28 april kl. 19:00, Konstfrämjandet Västerbotten.
  Konstnärssamtal kl. 19:30

  Läs mer
 • Konstkurs med berättandet som utgångspunkt

  Välkomna till en konstkurs med berättandet som utgångspunkt. Under två dagar skapas nya berättelser tillsammans med konstnären Caroline Seung-Hwa Ljuus som bor och arbetar i Umeå. Kursen är en del av Konstfrämjandets ungdomsprojekt (UTAN TITEL), alla aktiviteter är öppna och gratis för alla ungdomar i Västerbotten mellan 13 – 25 år.

  Läs mer
 • Mari Rantanen visar grafik

  Bergslagen Konstfrämjandet Bergslagen, Wadköping, Örebro 8/4 - 17/5.

  "Det finns en berättelse bakom varje målning, varje tryck, varje gestaltning. Det narrativa innehållet i det visuella språket är viktigt för mig. Själva målarprocessen är en emotionell resa, sökandet efter uttryck som visualiserar tanken." Mari Rantanen

  Läs mer
 • Två dagar med Myrmänniskan och OEI!

  Jämtland Lördagen den 22 april och söndagen den 23 april har ni möjlighet att ta del av samtal, upplevelser på och om myr, tid och naturbegreppet.
  Med utgångspunkt från Naturum Vålådalen och Designcentrum Östersund. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

  Läs mer
 • Filmvisning: Diamantfolket av Sara Jordenö

  Gävleborg Se Sara Jordenös film "Diamantfolket" på Konsthallen i Sandviken. Filmen är den tredje delen i Statens konstråds serie "Industrisamhälle i förändring".

  Läs mer