Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Juni 2017

Nyheter

Klockan klämtar för…

Klockspelet "Repetition" av Henrik Andersson ljuder dagligen över Visby mellan onsdag 28 juni och söndag 9 juli och vill påminna om hur musiken utvecklats genom kulturell dialog i alla tider.

 • VisbyFri entré
 • 28 juni - 9 juliKl 8:00, 12:00 och 20:00.
 • Läs mer

“Trottoarfontänen är ett stort litet konstverk”

På gatan utanför Konstfrämjandets kontor samlas människor och tittar på Magnus Thierfielders "Fountain". De undrar, fotar, ler och diskuterar. Kom förbi du också! Fontänen finns utanför Swedenborgsgatan 1 hela sommaren. Se bilder som förbipasserande tagit och lägg upp din egna bilder på sociala medier med hashtag #minifountain.

Tips! Momentum 9: Alienation

Ulrika Flink, verksamhetsledare för Konstfrämjandet Stockholm och curator på Grafikens Hus, är en av curatorerna för den nordiska konstbiennalen Momentum 9 i Moss, Norge som öppnar den här veckan.

 • Releasefest för ISKX´s första bok

  Gävleborg Världens första bok ifrån världens första klotterinstitut släpps den 8 Juli och firas med grillfest på Kungen i Sandviken!

  Läs mer
 • Vernissage: Wadköpingsstipendiet 2017!

  Bergslagen Kandidaterna till konsthantverksstipendiet Wadköpingsstipendiet, presenteras i sommar med sina konsthantverksprojekt i Konstfrämjandet Bergslagens galleri, Skomakargården i Wadköping.

  Vernissage lördagen den 1 juli kl.11.00-17.00 Invigning kl.13.00. Utställningen pågår t o m 27 augusti.

  Läs mer
 • Konstutställning på Bangen Jazzfestival!

  Gävleborg Under Bangen Jazzfestival i Sandviken har Jonas Westlund och [krig] sammanställd en utställning med fokus på konst från Gävleborg.

  Utställningen visas i Stadsparken och på Galleri Lars Palm 30/6 - 2/7. Från 3/7 - 16/7 enbart på Galleri Lars Palm.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet Västerbotten söker medarbetare

  Västerbotten Konstfrämjandet i Västerbotten söker projektsamordnare till ungdomsprojektet GÖR KONST med placering i Umeå.

  Projektanställning 50% under tre år. Tillträde 2017-09-15 eller enligt överenskommelse

  Ansök senast 2017-07-31.

  Läs mer
 • Råby Planet bjuder in till fest!

  Västmanland Upplev Råbys kreativa kraft! Dans, work- shops, henna, smycken, musik, underhållning och mat/fika från olika kulturer!

  27 juni kl 18-20, Råby aktivitet och konferens, Råby centrum, Västerås.

  Läs mer
 • Tre miljoner till ungdomsprojekt!

  Västerbotten Konstfrämjandet Västerbotten har glädjen att meddela att vi beviljats ett treårigt stöd från Allmänna Arvsfonden för ungdomsprojektet GÖR KONST.

  Läs mer