Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: December 2017

Nyheter

Luleåbiennalen 2018 — Konstnärliga ledare utsedda!

Luleå Internationella Konstbiennal startade 1991 och är den äldsta i Skandinavien. Nu inleds ett nytt kapitel i biennalens historia i och med att Konstfrämjandet blir ny huvudman. Emily Fahlén och Asrin Haidari kommer senast från Tensta konsthall, i nordvästra Stockholm, och Thomas Hämén är konstnär och curator baserad i Luleå och London.

God jul & gott nytt år!

Konstfrämjandet önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! Stort tack för det här året alla konstfrämjare, samarbetspartners, deltagare och vänner. Vi ser fram emot ett nytt år tillsammans med konst för alla!

Konstfrämjande böcker: Side-Show

Side-Show - Konsten som deltagande samhällsaktör sammanfattar projektet som under 2016 nyproducerade en serie temporära och performativa konstprojekt som ägde rum i Nässjö, Eksjö, Vetlanda och Gislaved. Boken diskuterar även projektets kärnfrågor tillsammans med andra aktörer i samtidskonstfältet.

Mottagare av Bror Ejves stipendium — Folkrörelse, Förmedling och Konst

Bror Ejves stipendium 2017 har delats ut till Poesiskolan i Tynnered i kategorin Folkrörelse. Curatorerna Therese Kellner och Nina Øverli fick stipendiet i kategorin Förmedling för arbetet med Side-Show. Konstnärerna Joakim Forsgren, Mikael Goralski och Christer Chytraéus tilldelades Bror Ejves stipendium i kategorin Konst.

Konstfrämjande böcker: Plats till plats

Konstfrämjandet har producerat och varit med och producerat en rad böcker i år som vi har till försäljning på vårt kansli på Swedenborgsgatan 1 i Stockholm och genom beställning. I Plats till plats berättar 9 konstnärer om sitt arbete med konst på en plats. Och hur konsten både blir till och blir en del av en plats.

Bror Ejves fond 2017 — Stipendieutdelning och bokrelease

Bror Ejves fond delar i år ut stipendier i kategorierna Konst, Förmedling och Folkrörelse. Välkommen på stipendieutdelning! Under kvällen presenterar även pristagarna i kategorin Konst, curatorerna Therese Kellner och Nina Øverli, boken Side-Show, en sammanställning av projektet med samma namn.

  • Konstfrämjande kansliSwedenborgsgatan 1
  • 11 decemberKl. 18.00
  • Fri entré
  • Läs mer