Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Januari 2018

Nyheter

Konstfrämjande böcker: Glas är massa i rörelse

Vad innebär det att gå från industrisamhälle till postindustriell kunskapsekonomi? Från levande landsbygd till glesbygd? Massa i rörelse är en konstnärlig undersökning av en plats i förändring. 6 konstnärer ger skilda perspektiv på olika sidor av det småländska Glasriket.

 • Föreläsning: Inka och Nicklas Lindergård

  Bergslagen Föreläsningen Ritualer och Regnbågar arrangeras i samband med Inka och Niclas Lindergårds utställning ”The Belt of Venus and the Shadow of the Earth¨ som pågår 13/1-18/2. Verk visas både hos Konstfrämjandet Bergslagen och Black Door Gallery.

  Läs mer
 • Mother Tongue – Konst och yttrandefrihet

  Värmland De sju videokonstnär i utställningen Mother Tongue - Nezaket Ekici, CANAN, Çağdaş Kahriman, Savas Boyraz, Işıl Eğrikavuk, Pınar Öğrenci och Selda Asal - har alla varit viktiga aktörer för att sätta Turkiet på kartan som en av världens mest pulserande platser för samtidskonst idag.

  Vernissage på KAU- Karlstad Universitet, 1 februari kl 11.

  Läs mer
 • Hur främjar vi ett levande och dynamiskt konstliv i Västerbotten?

  Västerbotten En utbildningsdag om bild- och formkonstnärers förutsättningar. Under dagen sätts särskilt fokus på konstnärernas arbetsmiljö, inkomst och sociala villkor inklusive MU-avtalet (medverkans- och utställningsersättning).
  15 februari 2018.

  Läs mer
 • Filmvisning och samtal: Kurdisk kamp

  Stockholm Savas Boyraz och Joakim Medin — Kurdisk kamp

  Lördagen 27/1 *OBS NY TID* kl 17:00 – 18:30 bjuder Konstfrämjandet Stockholm in till filmvisning och samtal i samband med den sista helgen av Savas Boyrazs utställning Evins berättelse. Swedenborgsgatan 1.

  Läs mer
 • Utställning: PAYSAGE LIQUIDE

  Gävleborg Passage Liquide av Sidén Hedman duo är ett audio-visuellt verk som målar halvt abstrakta rörliga målningar av landskap. Ljud- och bildmaterialet är insamlat under resor i norra Europa, till platser som Grönland, Island och Färöarna.

  Vernissage på Galleri Lars Palm i Sandviken den 27 januari. I samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg.

  Läs mer
 • Utställning: Inka och Niclas Lindergård

  Bergslagen Inka och Niclas Lindergårds utställning The Belt of Venus and the shadow of the earth visas parallellt på Konstfrämjandet Bergslagen och Gallary Black Door i Örebro 13 januari - 18 februari.

  Läs mer