Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: November 2018

Nyheter

Luleåbiennalen 2018

​Med trettiosju konstnärer på elva olika platser, en anti-fascistisk konferens och gästspel på Korpilombolos nattfestival på programmet, gör Luleåbiennalen nedslag på en mängd platser i regionen. Konstverken berör på olika vis det faktiska, men också politiska, mörkret med det norrbottniska landskapet som utgångspunkt.

 • NorrbottenSe text för platser
 • 17/11–17/2
 • Läs mer

Lulu-journalen #3 — Gropen

Lulu-journalen #3 har titeln ”Gropen” och kretsar kring Malmberget, en tätort i Gällivare kommun. Malmberget är inne i en omfattande evakueringsprocess, och vid 2032 kommer majoriteten av samhället att vara borta. Hus rivs eller flyttas och människor lämnar sina hem.

KALAS — Release och spelkväll

KALAS är ett familjespel om klimatförändringar. Spelet tar deltagarna ut på flygresor jorden runt till bland annat låglöneländer, områden där konfliktmineraler bryts och till Amazonas regnskogar som förädlas till betes- och odlingsmark.

 • Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
 • 13/1117.00
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Julutställning – Konst som klapp

  Sörmland Grupputställning på Konstfrämjander Sörmland. Öppet 1/12–10/1.

  Läs mer
 • Bokrelease på Galleri Se Konst

  Dalarna Release för katalogen ”Sammankomster och Gatherings” med verk av fler än 120 konstnärer som kommit och gått genom Galleri Se Konst sedan 2009.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet Värmland och Konstepidemin visar grafik

  Värmland Konstfrämjandet Värmland visar grafik i samarbete med Konstepidemin i Göteborg - en de äldsta konstnärsdrivna plattformarna i Sverige. Utställande konstnärer är Ewa Brodin, Andreas Korsár, Anna Unsgaard och Lars Åsling.

  Läs mer
 • Mobile Village: Hur ska vi leva tillsammans?

  Öland-Kalmar Den samtida debatten om bostäder och nybyggen präglas av oro kring överbefolkning och sinande resurser. Men lika mycket av viljan att lära om och lära ut, att dela kunskap och utbyta erfarenheter genom nya medier. Konstfrämjandet Öland, Kultivator och Ölands Folkhögskola håller en öppen studiecirkel om nya sätt att bygga och tänka kring bostäder.

  Läs mer
 • Samlingsutställning: NU

  Bergslagen På en plats, i en tid, i ett "nu", möts sju samtida konstnärsskap i en samlingsutställning, alla med anknytning till Örebro. De är i olika åldrar, har olika uttrycksätt och utgångspunkter för sitt skapande och råkar alla vara kvinnor.

  Läs mer
 • Vintersalong 2018

  Västerbotten Fred, gemenskap & harmoni. Vintersalong med Ann-Marie Bäckström, Arto Hietanen, Frida Hammar, Linnea Norén och Ludwig Franzen.

  Läs mer