Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: December 2018

Nyheter

Luleåbiennalen och Filmform på Folkets bio — del 2

Som om del av Luleåbiennalen 2018: Tidjord visas i samarbete med Filmform ett filmprogram på Folkets bio i Luleå. Return of the Buffalo av Claes Söderquist, Desert av Jessica Faiss, Cecilijas hus av Katarina Eismann, Nordic Panoramas, Landscape No. 2 av My Lindh och The Pool av Sara Jordenö.

 • Folkets bioNygatan 1
 • 6/219.00
 • Fri entré
 • Läs mer

The Blood of Stars — Raqs Media Collective

Som en del av Luleåbiennalen 2018 visas The Blood of Stars, en platsspecifik installation i Mjölkuddsberget i Luleå. Verket bjuder in besökaren att fundera över relationen mellan närvaron av järn, en rest från universums födelse, slumrandes djupt nere i jorden och dess resa genom blodkärlen hos varmblodiga däggdjur.

 • MjölkuddsbergetTorpslingan 36
 • Söndagar12.00–16.00
 • Fri entré
 • Läs mer

En känsla av krig — Karl Sjölund

Rödbergsfortet var ursprungligen del av Bodens fästning, och utgör sedan några år tillbaka ett försvarshistoriskt museum. Som del av Luleåbiennalen 2018 har konstnären och musikern Karl Sjölund skapat en platsspecifik installation i delar av museet som vanligtvis är avspärrade för allmänheten.

 • RödbergsfortetBoden
 • 27/1212.00–15.00
 • Fri entré
 • Läs mer

Luleåbiennalen visar konstfilm på Folkets bio — del 1

Som om del av Luleåbiennalen 2018: Tidjord visas tre av biennalens konstfilmer på Folkets bio i Luleå. Pre-Image (Blind as the Mother Tongue) av Hiwa K, Who is afraid of ideology? av Marwa Arsanios och What the Sun Has Seen av Agnieszka Polska.

 • Folkets bioNygatan 1
 • 12/1219.00
 • Fri entré
 • Läs mer

Fina recensioner av Luleåbiennalen 2018

”Om Konstfrämjandets motto om en «konst för alla» kunde ge farhågor om en allt för enkel idé om folkbildning, så finns här tvärtom ett djupt förtroende för konsten och poesin” – Frans Josef Petersson för Kunstkritikk

Konstfrämjandet deltar i Folk och Kultur 2019

Folk och Kultur är ett nytt kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige. Konventet vill främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, sprida kunskap om kulturens betydelse samt synliggöra den regionala nivån och vara en mötesplats för det breda kultursamtalet inom alla politikerområden.

 • Folk och KulturEskilstuna
 • 6/2–9/2Se länk för öppettider
 • Se länk för inträde
 • Läs mer
 • Nominera Årets Granskott

  Dalarna Galleri Svarta Gran har instiftat utmärkelsen Årets Granskott, för att ge näring åt konsten i Dalarna. Fram till 23/12 kan allmänheten nominera personer, grupper och organisationer till utmärkelsen. Priset kommer sedan att delas ut 16/2 2019.

  Läs mer
 • ANDRA PERSPEKTIV- om kvinnor, arbete och konsten

  Värmland Konstfrämjandet Värmland visar konst med historisk koppling till den socialrealistiska genren. Spänningsfältet mellan arbete och frihet som gestaltas i bilderna skildras ofta genom ett manligt perspektiv eftersom konstnären var man. I utställningen lyfts det kvinnliga perspektivet för att aktualisera bildberättandet för vår samtid.

  Läs mer
 • Artist talk med Jessica Johannesson

  Skåne Som en del av utställningen Behöver bara få ha det lite tyst omkring mig håller Jessica Johannesson en föreläsning om sitt arbete som textilkonstnär på Konstfrämjandet Skåne lördagen 15/12.

  Läs mer