Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: April 2020

Nyheter

Open Call: Hemmaresidens för konstnärer

Konstdygnet bjuder under våren 2020 in konstnärer från fyra regioner i Sverige att undersöka tiden i ofrivillig isolering.

Hur påverkas skapandeprocessen när vi omfamnar ovissheten? Tillsammans med forskare, filosofer och andra kulturaktörer gör vi en gemensam ansats att under hösten få mötas och reflektera kring månaderna som förändrade världen.

Det gemensamma arbetet fortsätter

Sedan ett antal veckor tillbaka ställer den rådande pandemin oss som människor och våra samhällsprojekt inför stora utmaningar. Inom konstvärlden har redan sårbara strukturer blivit synliga och ännu skörare. Vårt gemensamma arbete för att inte bara värna det konstfält vi delar utan utveckla och stärka det är nu avgörande.

 • Helene Karlsson

  Värmland Digitalt vernissage och konstnärssamtal fredag 24 april kl 17.00!
  Koppla upp dig via följande länk: https://bit.ly/2XKwp2X

  Läs mer
 • OPEN CALL- Skyltfönsterutställning

  Västerbotten Du som är yrkesverksam konstnär i är välkommen att ansöka om att ställa ut i Konstfrämjandet Västerbottens skyltfönster. Sista ansökningsdag är 5e maj.

  Läs mer
 • Wadköpingsstipendiet

  Bergslagen Hantverkare och konsthantverkare kan söka Wadköpingsstipendiet på 50 000 kr fördelat på två kategorier. Du ska genom din bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun. Sista ansökningsdag är den 8 maj 2020.

  Läs mer
 • Malmö Gallerinatt 2020!

  Skåne Lördagen 26 september 2020 arrangerar den 23:e upplagan av Malmö Gallerinatt!

  Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till oss så skickar vi mer information!

  Läs mer