Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: September 2021

Nyheter

Luleåbiennalen 2022 — Onkar Kular och Christina Zetterlund utsedda till konstnärliga ledare

2022 är det åter dags för Luleåbiennalen som sedan 2018 leds av Konstfrämjandet och äger rum på flera olika platser i Norrbotten. Onkar Kular och Christina Zetterlund har bakgrund inom curering av utställningar och av att initiera forsknings- och utbildningsprojekt inom design och hantverk.

  • Luleå och ett antal andra platser runt om i Norrbotten. Mer information kommer löpande.
  • 15 oktober 2022 - 15 januari 2023
  • Läs mer

Skåne: Femteklassare gör förstudie till nytt stadshus i Ängelholm — 25 september visas förslaget i ett Öppet hus

Vad har lek för betydelse för demokrati? Hur får man alla, inklusive barn, att känna sig välkomna i ett stadshus? Vad kan barns erfarenheter tillföra i arkitekturprocesser? Sådana viktiga frågor undersöks just nu av femteklassare i Ängelholm. Syfte: Att genom lek och samtal kring demokrati presentera en förstudie inför bygget av det nya stadshuset.

  • Vid stationen i Ängelholm
  • 24-25 september 2021, Invigning respektive Öppet huskl 11, Öppet hus kl 12 - 16
  • Läs mer

Hägerstensåsens Medborgarhus ny adress för Konstfrämjandet Stockholm

I samband med att Sebastian Dahlqvist, verksamhetsledare för Konstfrämjandet Stockholm tillsammans med Ulrika Flink, rekryterades som konstnärlig ledare för Medborgarhuset Hägerstensåsen passade de på att flytta dit. Deras nya miljö är en av Stockholms största mötesplatser sedan 1957.

  • Hägerstensåsens Medborgarhus
  • Öppet alla dagar 9 - 22
  • Läs mer