Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: September 2021

Nyheter

Konstfrämjandet Uppland: Ljudkonst som drivs av solen

UNDER är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation av konstnären Jenny Sunesson, en närstudie av naturområdet Florarna i norra Uppland. I nära ett års tid och stundtals under påfrestande förhållanden, har Jenny utforskat Florarnas underjordiska ljudvärld. 25 - 26 september visas verket i samband med en skogsvandring och övernattning!

 • Florarna
 • 25 -26 september samt 3 oktoberkl 12 respektive 12 och 15
 • Läs mer

Luleåbiennalen 2022 — Onkar Kular och Christina Zetterlund utsedda till konstnärliga ledare

2022 är det åter dags för Luleåbiennalen som sedan 2018 leds av Konstfrämjandet och äger rum på flera olika platser i Norrbotten. Onkar Kular och Christina Zetterlund har bakgrund inom curering av utställningar och av att initiera forsknings- och utbildningsprojekt inom design och hantverk.

 • Luleå och ett antal andra platser runt om i Norrbotten. Mer information kommer löpande.
 • 15 oktober 2022 - 15 januari 2023
 • Läs mer

Skåne: Femteklassare gör förstudie till nytt stadshus i Ängelholm — 25 september visas förslaget i ett Öppet hus

Vad har lek för betydelse för demokrati? Hur får man alla, inklusive barn, att känna sig välkomna i ett stadshus? Vad kan barns erfarenheter tillföra i arkitekturprocesser? Sådana viktiga frågor undersöks just nu av femteklassare i Ängelholm. Syfte: Att genom lek och samtal kring demokrati presentera en förstudie inför bygget av det nya stadshuset.

 • Vid stationen i Ängelholm
 • 24-25 september 2021, Invigning respektive Öppet huskl 11, Öppet hus kl 12 - 16
 • Läs mer

Hägerstensåsens Medborgarhus ny adress för Konstfrämjandet Stockholm

I samband med att Sebastian Dahlqvist, verksamhetsledare för Konstfrämjandet Stockholm tillsammans med Ulrika Flink, rekryterades som konstnärlig ledare för Medborgarhuset Hägerstensåsen passade de på att flytta dit. Deras nya miljö är en av Stockholms största mötesplatser sedan 1957.

 • Hägerstensåsens Medborgarhus
 • Öppet alla dagar 9 - 22
 • Läs mer
 • Hela länets konstliv engageras när Y-salong byter namn till Triennalen

  Västernorrland Triennalen är det nya namnet på det som tidigare varit känt som Y-salong, en återkommande konsthändelse på Västernorrlands Museum. Den stora nyheten att utställningen nu expanderar till hela länet. Björn Norberg har utsetts till curator för den första upplagan och inom kort kommer arbetet med med att kontakta konstnärer att inledas.

  Läs mer
 • Folkfronternas estetik: Preliminära slutsatser av ett forskningsprojekt

  Stockholm Välkommen till en heldag med föreställningar, läsningar, mikroutställningar, presentationer, diskussioner och festligheter arrangerade av den oberoende forskningsgruppen Agentur, Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfrämjandet Stockholm på Hägerstensåsens medborgarhus lördag den 9 oktober, från kl. 12 till sent. Alla är välkomna!

  Läs mer
 • Utställning med Carina Marklund

  Sörmland Utställningen heter "Verklig annanhet". Ett uttryck som konstnären har lånat från Helena Granströms drabbande bok "Det som en gång var".

  Ljudverk av Tomas Björkdal (tomasbjorkdal.com).

  Utställningen pågår 25/9 - 14/10.

  Läs mer
 • UNDER

  Uppland UNDER är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation skapad utifrån konstnären Jenny Sunessons personliga undersökning av naturområdet Florarna. Verket installeras vid två tillfällen.

  25–26 september vandring med övernattning och visning av verket

  3 oktober kl 12.00 och kl 15.00 visning av verket

  Läs mer
 • MIASMA / Theresé Olsson

  Värmland

  Läs mer
 • Föreläsning: Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern

  Stockholm Som en del av kursen ”Medborgarhus och andra former för gemenskap” som vi organiserar tillsammans med Konstfack och Konstfrämjandet Stockholm presenterar vi föreläsningen Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern med forskaren Kim West.

  Läs mer