Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: November 2021

Nyheter

Välkommen Romska kulturföreningen E Romani Glinda, vår senaste medlem!

Konstfrämjandet presenterar stolt vår senaste medlem: den romska kulturföreningen É Romani Glinda, bildad 1998 och där även ett bokförlag ingår. Föreningens motor är författaren och förläggaren Fred Taikon. Förhoppningen är att inom kort kunna inleda samarbetsprojekt med bildkonst eller med historiskt material.

Ny bok: Övergångar — Rött klot sätter ljuset på Torneälven

Under nästan ett års tid (2019-2020) lät konstnären Jenny Normark ett stort rött klot följa med strömmarna från Kurravaara vid Torneälven för en vindlande och oförutsägbar resa genom ett av västra Europas sista stora oreglerade vattensystem.

 • Folkrörelsernas KonstfrämjandeMariatorget
 • 25 november 2021
 • Läs mer

Krishantering — Rädda sig den som kan eller möjlighet?

Nu har det gått ett par veckor sedan Lars Vilks tragiska och chockartade död och den därpå följande heta debatten kring hans konstnärliga eftermäle och konstnärskap. Efter den reguljära nyhetsrapporteringen övergick det offentliga samtalet kvickt till ett tillspetsat ställningskrig. Konstens Kommunikationsbyrå kommenterar.

Konsthall C i Hökarängen ger plats för fladdermöss — 500 barn jobbar med Monster

I november fylls Konsthall C av 500 barns fladdermöss, i en av landets största utställningar av och för barn.
Varje år bjuder konsthallen in de kommunala förskolorna i Farsta för att tillsammans med konstpedagoger skapa ett kreativt rum där barn gör konst. Utställningen visas 13 - 28 november.

 • Konsthall CHökarängen, Stockholm
 • 13 - 28 november 2021Ordinarie öppettider. Obs endast för "vanliga" besökare på helgerna. För förskolebarn på vardagar.
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Frida Hållander och Åsa Norman är nya residenskonstnärer

  Stockholm Nu välkomnar vi konstnärerna Frida Hållander och Åsa Norman till vårt residensprogram på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek!
  Textilkonstnären Åsa Norman och konsthantverkaren Frida Hållander kommer att dyka ner i Beklädnadsarbetareförbundets arkiv och residenset inleds i december.

  Läs mer
 • VÄVAREN

  Gävleborg Gaffel ateljéförening firar 20 år med stor konstfestival 20 konstnärer, öppna ateljéer, publikation, föreläsning

  Läs mer
 • Konst som omsorg – konstnärligt arbete i vårdens miljöer

  Stockholm Som en del av sitt residens på arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har konstnären Ingela Johansson undersökt utställningsprojektet Konst som omsorg som initierades av Stockholms läns landsting i samarbete med Konstfrämjandet på sjuttiotalet. Nu presenteras delar av hennes arbete i utställningen Phantoms of the commons på Tensta konsthall.

  Läs mer
 • Utställning: Elin Maria Johansson

  Bergslagen Elin Maria Johanssons arbeten har de senaste åren rört sig runt frågeställningar om flocken eller svärmen och det kollektiva medvetandet, med ett perspektiv utifrån naturens allra minsta organismer till solsystemets inneboende kommunikation.

  Läs mer
 • Hemmaresidens 2021.

  Västerbotten

  Läs mer
 • Det naturliga kontraktet

  Jämtland Konstfrämjandet Jämtland bjuder in er till ett evenemang i mörkret inom ramarna för “Det naturliga kontraktet”. Genom projektet diskuterar vi vårt förhållande till landskapet genom nya platsspecifika, konstnärliga och naturvetenskapliga metoder.

  Läs mer