Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: November 2021

Nyheter

Välkommen Romska kulturföreningen E Romani Glinda, vår senaste medlem!

Konstfrämjandet presenterar stolt vår senaste medlem: den romska kulturföreningen É Romani Glinda, bildad 1998 och där även ett bokförlag ingår. Föreningens motor är författaren och förläggaren Fred Taikon. Förhoppningen är att inom kort kunna inleda samarbetsprojekt med bildkonst eller med historiskt material.

Krishantering — Rädda sig den som kan eller möjlighet?

Nu har det gått ett par veckor sedan Lars Vilks tragiska och chockartade död och den därpå följande heta debatten kring hans konstnärliga eftermäle och konstnärskap. Efter den reguljära nyhetsrapporteringen övergick det offentliga samtalet kvickt till ett tillspetsat ställningskrig. Konstens Kommunikationsbyrå kommenterar.

Konsthall C i Hökarängen ger plats för fladdermöss — 500 barn jobbar med Monster

I november fylls Konsthall C av 500 barns fladdermöss, i en av landets största utställningar av och för barn.
Varje år bjuder konsthallen in de kommunala förskolorna i Farsta för att tillsammans med konstpedagoger skapa ett kreativt rum där barn gör konst. Utställningen visas 13 - 28 november.

 • Konsthall CHökarängen, Stockholm
 • 13 - 28 november 2021Ordinarie öppettider. Obs endast för "vanliga" besökare på helgerna. För förskolebarn på vardagar.
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Hemmaresidens 2021.

  Västerbotten

  Läs mer
 • Det naturliga kontraktet

  Jämtland Konstfrämjandet Jämtland bjuder in er till ett evenemang i mörkret inom ramarna för “Det naturliga kontraktet”. Genom projektet diskuterar vi vårt förhållande till landskapet genom nya platsspecifika, konstnärliga och naturvetenskapliga metoder.

  Läs mer
 • Vad hände i Skogen?

  Värmland En samtalskväll ”vad som hände i skogen” i Värmland. Residensprojektet, verk i skogen och spelmansmusik från Brunskog. I samarbete med Rackstadmuseet i Arvika samtal sker i utställningen Träda – Fogelstadgruppen och jord av Åsa Elzén.

  Läs mer
 • Utställning: Kävesta Folkhögskola

  Bergslagen

  Läs mer
 • Finissage – SyskonSKAP sprider ORDET

  Uppland En konstutställning av barn och unga i Gottsunda. 1–20 november växer vår konstutställning fram på Kulturpunkten. Finalen blir en finissage med festligheter lördag 20 november 12.00–14.00.

  Läs mer
 • Julia Rio

  Värmland Julia undersöker sambandet mellan skapande och vila, och hur en kan uppnå det naturliga flowet emellan dom, där skapandet blir vilande.

  Läs mer