Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: December 2021

Nyheter

På spaning efter handens arbete i Västerbotten — Intervju med Onkar Kular och Christina Zetterlund

En av nästa års stora konsthändelser är Luleåbiennalen. Folkrörelsernas Konstfrämjandet och Konstfrämjandet Västerbotten tog för ett par år sedan initiativ till att väcka liv i biennalen och 2022 är det dags för tredje upplagan i denna regi. Här är några reflektioner från curatorerna Onkar Kular och Christina Zetterlund.

  • VästerbottenAlla platser meddelas under våren 2022
  • oktober 2022
  • Läs mer

Österängen: Varför älskar inte alla Vättern? — Seminarium om relationen till en sjö 8 dec

Österängens Konsthall drivit ett konstnärligt projekt med fokus på naturens rättigheter, Vättern som juridisk person, våtmarkers betydelse för ekosystemet och allas vår rätt till rena sjöar och vattendrag. Projektet har involverat konstnärer, aktivister och en rad kultur- och miljöorganisationer runt Vättern.Välkommen på halvdagsseminarium.

  • Österängens konsthall
  • 8 december 202112 - 16
  • Läs mer