Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: December 2021

Nyheter

På spaning efter handens arbete i Norrbotten — Intervju med Onkar Kular och Christina Zetterlund

En av nästa års stora konsthändelser är Luleåbiennalen. Folkrörelsernas Konstfrämjandet och Konstfrämjandet Norrbotten tog för ett par år sedan initiativ till att väcka liv i biennalen och 2022 är det dags för tredje upplagan i denna regi. Här är några reflektioner från curatorerna Onkar Kular och Christina Zetterlund.

 • NorrbottenAlla platser meddelas under våren 2022
 • oktober 2022
 • Läs mer

Österängen: Varför älskar inte alla Vättern? — Seminarium om relationen till en sjö 8 dec

Österängens Konsthall drivit ett konstnärligt projekt med fokus på naturens rättigheter, Vättern som juridisk person, våtmarkers betydelse för ekosystemet och allas vår rätt till rena sjöar och vattendrag. Projektet har involverat konstnärer, aktivister och en rad kultur- och miljöorganisationer runt Vättern.Välkommen på halvdagsseminarium.

 • Österängens konsthall
 • 8 december 202112 - 16
 • Läs mer
 • Christina Ekelund och Erik Torstensson vernissage, samtal, performance

  Värmland We don't measure - nornorna redux, the space tour

  Läs mer
 • Utställning: Nina Edling

  Bergslagen Virvlande stormar i ens inre. En tyngd på bröstet och ett dån inom mig. Frossar och förtär känslornas egg. Aldrig lär jag mig och aldrig står jag stadigt. En utställning om en bräcklig kapten på en ranglig båt.

  Läs mer
 • Berättelser om KLIMATET

  Värmland Det som kommer att vara den bärande delen i utställningen är en ”konversationsduk”  där vi bjuder in grupper som kommer att samtala och brodera under en stund i utställningsrummet.

  Läs mer