Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Januari 2022

Nyheter

Sökes: Verksamhetsledare i Skåne

Konstfrämjandet ser konst som ett sätt att tänka om sig själv och samhället. Tillsammans med konstnärer, deltagare och våra medlemmar ger vi andra perspektiv på vår samtid. Vi producerar och sprider konst över hela Sverige, genom nya konstverk, utställningar, böcker och möten. Sök tjänsten!

Att hitta sig själv i andra. Konsthall C:s Erik Annerborn i Berlin

Redan innan pandemin har det fria konstlivet varit hårt pressat från olika håll, samtidigt som nyttokraven har preciserats i allt högre grad. I sådana lägen kan det vara bra att resa bort och få perspektiv. Det gjorde Konsthall C:s Erik Annerborn, som gjorde en studieresa till Berlin i december.

 • Jörgen Häll och Hilma Nordén

  Gävleborg – Vad är snårskogen, hur känns vemodet?
  Den sorg som ryms i vemodet gäller inte bara det som gått förlorat utan även det som kommer att gå förlorat i framtiden, söker efter hoppet, eller rent ut sagt modet i ve-modet att ta sig vidare. Det mänskliga, humöret, kroppen och känslorna. Det allvarliga och sorgliga den sammansatta och motsägelsefulla kän

  Läs mer
 • Förbundet skriver om Nina Svenssons verk i Surahammar

  Västmanland Träd blir böcker som gallras ut och blir massa, som formas till grenar. I Nina Svenssons förvandlingsprocess tvinnas historien om den svenska skogen och bildningsrörelsen samman i en viskande berättelse om offentlighet, ägande och omsorg.

  Läs mer