Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Februari 2022

Nyheter

33 konstnärer utvalda till allra första Triennalen i Västernorrland

Åtta män och tjugofem kvinnor. Det blev resultatet när curatorn för Triennalen, Björn Norberg gjort sitt urval av konstnärer som kommer att medverka i regionen genom tiderna största konstevenemang. Triennalens första öppning äger rum den 7 maj och kommer att presentera verk i en mängd olika material och tekniker– alla med anknytning till regionen.

Stort intresse för Triennalen — Här kommer frågor och svar!

Med en dryg vecka kvar till sista datum för intresseanmälan till Triennalen (13.2) har intresset visat sig stort och många har frågor kring det nya upplägget. Konstfrämjandet och curatorn Björn Norberg fortsätter gärna att svara på frågor. Här kommer några exempel som kan vara värda att dela.

 • Västernorrland; Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Härnösand, Timrå, Sundsvall, Ånge
 • 7 maj
 • Läs mer
 • Pressrelease — Triennalen

  Västernorrland Sju män och tjugofem kvinnor. Det blev resultatet när curatorn för Triennalen, Björn Norberg gjort sitt urval av konstnärer som kommer att medverka i regionen genom tiderna största konstevenemang. Triennalens första öppning äger rum den 7 maj och kommer att presentera verk i en mängd olika material och tekniker – alla med anknytning till regionen.

  Läs mer
 • Förflytta berg

  Kraft (Sörmland) På Solparken i Katrineholm öppnar i juni 2022 en utställningen med namnet Förflytta berg.
  Deltagande konstnärer: Bigert & Bergström, Hanna Ljung och Tina Nykvist.

  Läs mer
 • Det gränslösa vildsvinet

  Läs mer
 • Martin Stråhle / ”-alla är sjuka”

  Värmland

  Läs mer
 • Utställning: Daniel Wiklund

  Bergslagen Daniel Wiklunds oljemålerier vill inte så lätt låta sig placeras inom någon specifik kategori av bilder. De kan nästan beskrivas som en slags metabilder, en intuitiv lek med vad bilder gör inom sig själva, med varandra och i oss som betraktare.

  Läs mer