Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Mars 2022

Nyheter

Kriget mot Ukraina gav Triennalen nya planer

Verket skulle egentligen visats på samlingsutställningen Art and Life in the Critical Zone i Izjevsk i Udmurtien, en delrepublik i Ryssland som skulle öppnat 26 mars. Men då anfallskriget mot Ukraina hände, lades den ner eftersom den var associerad med ett kommunalt museum som omfattats av sanktioner.

Luleåbiennalen 2022 söker digital producent på halvtid

Konstfrämjandet Norrbotten söker en producent som ska ansvara för digitala sändningar, produktioner och dokumentationer i samband med Luleåbiennalen 2022. Uppdraget är på 50% med tillträde så snart som möjligt och pågår till och med januari 2023.

Konstvärlden mot krig!

Sedan förra nyhetsbrevet rasar ett krig i Europa. Människor är åter på flykt och ofattbara scener utspelar sig. Det är inte första gången flyktingströmmar utmanar länders infrastruktur eller raserar samhällen, men på grund av geopolitiska, historiska band och kopplingar, har den pågående attacken mot Ukraina utmanat gamla vanor och principer.

Bli bättre (bäst) på att skriva pressrelease! — Nio steg till utskick

Ni vet väl att ni som medlemmar i Folkrörelsernas Konstfrämjande får utnyttja vårt presswebbverktyg Notified? Med det når vi flera hundra journalister och deras redaktioner på ett effektivt sätt. För att göra era pressreleaser så effektiva som möjligt, så har Konstens Kommunikationsbyrå en checklista på vad du bör tänka på.

 • UNDER

  Uppland Nu visar vi återigen Jenny Sunessons soldrivna ljudinstallation UNDER med vandring och övernattning i Florarnas naturområde med mat och samtal. Verket visades hösten 2021 och ingick i Konstfrämjandets projekt Skogen mellan oss.

  Läs mer
 • Luleåbiennalen 2022 söker digital producent på halvtid

  Norrbotten Konstfrämjandet Norrbotten söker en producent som ska ansvara för digitala sändningar, produktioner och dokumentationer i samband med Luleåbiennalen 2022. Uppdraget är på 50% med tillträde så snart som möjligt och pågår till och med januari 2023.

  Läs mer
 • Konstnär söker bilder på kopior av Bengt Lindströms Y

  Västernorrland Nina Svensson är en av deltagarna i Triennalen som under lång tid intresserat sig för Bengt Lindströms jätteskulptur - Y:et på olika sätt.
  Nu söker hon andra Y:n som folk har byggt hemma i sina trädgårdar inspirerade av skulpturen.

  Lyssna på intervjun med P4 Västernorrland och hör av er med tips!

  Läs mer
 • Jacqueline Forzelius / Bortom eran Värld

  Värmland

  Läs mer
 • Utställning – Ett sökande i arkivmaterial – Fabriksflickorna

  Stockholm Åsa Norman och Frida Hållanders utställning är en del av det residensprogram vi bedriver i samarbete med Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Deras konstnärsresidens avslutas nu med en utställning på arkivet i Flemingsberg.

  Läs mer
 • Stina Wollter

  Uppland Välkommen till ett samtal mellan konstnären Stina Wollter och verksamhetsledare Johanna Uddén från Konstfrämjandet Uppland. Utgångspunkt för samtalet är Stina Wollters bok Kring denna konst. Boksignering och försäljning efteråt. Fika finns att köpa.

  Läs mer