Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Juni 2022

Nyheter

Humanitet i Almedalen — Konstens Kommunikationsbyrå

Våren 2022 initierade Konstens Kommunikationsbyrå arbetet med en nytolkning av Humanitet – en grafikmapp från 1933 som varnade om det växande nazistiska hotet. I den nya Humanitet skriver Mattias Irving om den nya höger som sveper över världen och riskerar kasta omkull demokratins principer.

SyskonSKAP i Stenhagen — Sommarlovsworkshops i konst för 10-16-åringar i Uppsala

Under juni månad arrangerar SyskonSKAP konstworkshops för barn och ungdomar i Stenhagen i Uppsala. SyskonSKAP är ett konstpedagogiskt projekt, drivet av Konstfrämjandet Uppland med stöd av Uppsala kommun, som ger barn och unga möjlighet att testa konstnärliga intryck och göra studiebesök.

 • Stenhagen, UppsalaVästra Stenhagenskolan, Herrhagsvägen 8
 • 13/6-23/6 202214.00-16.00
 • Gratis, ingen anmälan krävs!
 • Läs mer
 • ASK Arbetsfält för samtida konst, år 2

  Västmanland Inom ramen för det regionala utvecklingsprojektet Arbetsfält för samtida konst (ASK, 2021-2023) visas samtidskonst i Västmanlands samtliga kommuner. Under tematiken “Oväntade platser/outtalade berättelser” tas ett curatoriskt grepp för att skapa en undersökande verkstad för konst, historia och aktuella samhällsfrågor.

  Läs mer
 • Vernissage – Förflytta berg

  Kraft (Sörmland) På Solparken i Katrineholm öppnar den 2 juli 2022 en utställningen med namnet Förflytta berg. Deltagande konstnärer: Bigert & Bergström, Hanna Ljung och Tina Nykvist.

  Läs mer
 • Sommarfest: Emil Jensen – Än susar skogen

  En heldag för biologisk mångfald och klimat i ett brett samarbete.

  Läs mer
 • Festiälv – Konstfestival i Västerbotten

  Västerbotten I augusti månad går Festiälv konstfestival av stapeln längs med Umeälvens flöde i Västerbotten. Kom och ta del av utställningar, performance, publika samtal, föreläsningar, poesi, mat och musik. Allt på temat älven.

  Läs mer
 • Sandvikens Nya Ögon

  Gävleborg Hur ser fjortonåringar på vår samtid, framtid, historia och stadsbild? Finns det utrymme för omformuleringar och våra tolkningar? Projektet drivs av konstnären Karin Bäckström och författaren Karin Nilsson och har genomförts på Kungen i Sandviken under några bildlektioner läsåret 2021/22.

  Läs mer
 • Önskeväven

  Workshop med Hannie Seegers i Koversta Gammelby! Passar barn i alla åldrar med vuxen i sällskap!

  Läs mer