Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Augusti 2022

Nyheter

Anmälan öppen till Konstdygnet 2022 — Skifte och landskapande

Vad bär en plats med sig – vad bär människor på platsen med sig dit eller därifrån? Vad lämnas kvar under krig och exil och vad väljer vi att minnas eller visa på våra institutioner? Konstdygnet 2022 handlar om skeenden i samtiden och hur de påverkat och påverkar platser och ger riktningar i konsten.

 • VästeråsKarlsgatan 2
 • 22-23/9 2022Start 10.30 22/9 - Slut 12.15 23/9
 • Läs mer
 • Inspirationsdag för Konst och hälsa

  Skåne Inspirationsdag om Konst och hälsa för konstnärer och andra kulturaktörer. Den 26/10 på ABF Malmö, mellan 14-17.


  Denna eftermiddag vill inspirera professionella konstnärer och kulturaktörer att arbeta inom området Konst och hälsa. Deltagarna kommer även få ta del av en workshop som skapades med existentiell hälsa som kärna.

  Läs mer
 • Det närmar sig Malmö Gallerihelg!

  Malmö Gallerihelg: 23-25 september.
  ÖPPETTIDER: FRE 18-22, LÖR-SÖN 12-18
  Konstfrämjandet Skåne och Malmös mångfacetterade konstscen bjuder in allmänheten till ännu en ny version av årets främsta konsthändelse, Malmö Gallerihelg.

  Läs mer
 • Skapa flaggor och kör ragg med Lotta Lampa

  Norrbotten Delta i flaggworkshop eller var med och kör avskedsragg genom stan i Kiruna nästa vecka!

  Läs mer
 • Öppna dörrar

  Uppland Konstnärer:
  Åsa Cederqvist, Eva Högberg, Sara Kallioinen Lundgren, Jonas Kjellgren, Éva Mag, Anders Rönnlund, Tobias Sjöberg, Elin Sundström, Nina Svensson, Johan Thurfjell

  Curator: Johanna Uddén
  Medcurator: Eva Björkman

  Läs mer
 • Louise Johansson Waite

  Gävleborg Välkomna till en middag som ska hända, som händer och som ännu inte har hänt på Galleri Lars Palm. I utställningen Creature Comforts undersöker konstnären Louise Johansson Waite middagen som format, idé och material. Vi får ta del av fragment från en middag som vi aldrig får se i sin helhet. Vad görs innan och vad lämnas för spår?

  Läs mer
 • Marmor, frigolit och mekanikens poetik

  Västmanland Vi är nu gott och väl halvvägs in i år två av det regionala utvecklingsprojektet ASK, Arbetsfält för samtidskonst. Västmanlands unika historia, samtida utmaningar och möjligheter bildar kuliss för att lyfta platser, berättelser och nya perspektiv.

  Läs mer