Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Oktober 2022

Nyheter

Vad är en folkrörelse?

Varför finns ingen särskild dag då vi firar folkrörelsernas betydelse? Konstfrämjandet, bildat 1947 är en del av den bildningsrörelse som organiserade arbetare med början kring de sista decennierna av 1800-talet, driven av en strävan att erövra makten över sina liv.

Ljud i porten — Audiorama presenterar Theodor Kentros

Under hösten 2022 presenterar Konstfrämjandet ett samarbete med Audiorama, som bjudit in tre tonsättare att skapa nya ljudkonstverk för ljudkonstgalleriet Ljud i porten på Swedenborgsgatan. Från och med sista oktober hörs Theodor Kentros verk 41044.

 • Porten till Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
 • 31 oktober–13 november 2022Måndag–fredag 16:00–19:00, lördag–söndag 12:00–19:00
 • Läs mer

Köldens politik, hantverk och social hållbarhet teman i Luleåbiennalen 2022

För ca 20 år sedan lät filmaren Georg Tiller ett isflak ta plats i en av bassängerna på Pontusbadet i Luleå. Nu visas en inspelning av performanceverket Bothnia Sea Continues som en del av Luleåbiennalen 2022, en markör för hur de pågående klimatförändringarna har påverkat vårt sätt att tolka och tänka kring is.

 • 15 oktober 2022 - 15 januari 2023
 • Läs mer

Ljud i porten — Audiorama presenterar Ida Lundén

Från och med andra halvan av oktober presenterar Ljud i porten ett samarbete med Audiorama som bjudit in Theodor Kentros, Ida Lundén och Ann Rosén att skapa nya ljudkonstverk för Konstfrämjandets ljudgalleri på Swedenborgsgatan 1. Först ut är Ida Lundén med Surrportalen.

 • Porten till Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
 • 17–30 oktober 2022Måndag–fredag 16:00–19:00, lördag–söndag 12:00–19:00
 • Läs mer
 • WORKSHOP 29/10! Stream Of Conscioussness

  Västerbotten Välkomna till en workshop skapad av Matteo Locci och Basak Tuna som en del av Älven-projektet. Vi kommer att hålla till på IKSU-sport Lördag 29/10. Det går bra att droppa in när som helst mellan 15-18. Ingen föranmälan krävs. Gratis för IKSU-medlemmar. Du som inte är medlem behöver betala ett dagsinträde på IKSU för att delta.

  Läs mer
 • Utställning: Åsa Södergren ”Färgen och jag”

  Bergslagen Lördagen den 29 Oktober kl. 12-16 är det vernissage för Åsa Södergrens utställning "Färgen och jag"

  Läs mer
 • Triennalen blåser vidare

  Västernorrland Ett antal av de verk som ingick i Triennalen 2022 hade specifika platsanknytningar. Några av dessa verk flyttas under kommande år ut till dessa platser och visas i nya miljöer, på nya sätt och med nya samarbetspartners.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet Skåne söker ny medarbetare

  Skåne Konstfrämjandet Skåne söker en projektledare som arbetar med planering och utveckling inom förmedling regionalt samt Malmö Gallerihelg.

  Läs mer
 • Gottsunda KonstKalas

  Uppland Utställning: Filippa Arrias, Heidi Edström, Amanuelabiy Abraham Gemeda, Salad Hilowle, Petra Hultman, Susanne Johansson, Lisa Jonasson, Mourad Kouri, Kayo Mpoyi, Jesper Palmqvist
  Performance: Heidi Edström, SU-EN
  Läsningar: Athena Farrokhzad, Kayo Mpoyi

  Läs mer
 • Höstutställning

  Gävleborg Örebro Läns Grafikgrupp visar grafik på Gävle Konstgrafikers höstutställning!
  I samband med vernissaget delas årets Guldnyckel ut. Vi presenterar också Årets blad 2022 som konstnären Anders Thyr gjort.
  Välkomna!

  Läs mer