Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt: Januari 2023

Nyheter

Start för Curera i Norrbotten! — Intervju med projektledare Lucie Gottlieb

Hos Konstfrämjandet Norrbotten drar nu projektet Curera igång. Med start den 30e januari presenterar projektet en rad samtal om curatorers situation på olika konstinstitutioner i Norrbotten. Parallellt skapas projekt i samarbete med svenska curatorsstudenter och även ett nytt residens för curatorer i Norrbotten.

Nå ut, nå fram, nå in — Bokrelease och samtal på Konstfrämjandet

Välkommen till Konstfrämjandet den 21 januari mellan 14.00-15.00 för att ta del i ett öppet samtal kring att distribuera konst. Tre personer som professionellt arbetat med att distribuera och marknadsföra konstverk delar med sig av sina kunskaper. Publiken är välkommen att delta med erfarenheter och frågor.

 • Folkrörelsernas KonstfrämjandeSwedenborgsgatan 1
 • 21 januari14.00–15.00
 • Läs mer
 • Öppen ateljé: Papier maché

  Konstfrämjandet Västerbotten På öppen ateljé bjuds du som är 13-18 år in att skapa och lära dig mer om konstnärligt arbete. Varje gång är det en ny konstnär som håller i en ny workshop. Varannan onsdag kl: 18:00 - 20:30 på Kulturhuset Klossen på Ålidhem. Öppen ateljé är gratis!

  Läs mer
 • Nu kan du ta del av Anne Marte Overaas konstverk Osjungen arkiv digitalt

  Norrbotten När denna plats är borta, vad kommer vi att sakna, vad kommer vi att glömma bort? Utifrån allmänhetens engagemang erbjuder Anne Marte Overaas arkiv nya sätt att se Kiruna och skapa samtal om vilka utrymmen som är viktiga och för vem.

  Läs mer
 • Curera

  Konstfrämjandet Norrbotten drar igång året med ett nytt projekt för att synliggöra curatorer.

  Läs mer
 • Sara Rönnbäck

  Värmland "Performativiteten är för mig en metod där man ständigt tvingar tanken till rörelse för att förstå mer."

  Läs mer
 • Öppen ateljé vt 2023

  Västerbotten Är du mellan 13-18 år och nyfiken på konst? Kom till Öppen ateljé på Klossen och skapa under handledning av professionella konstnärer. Varannan onsdagkväll klockan 18.00-20.30 med start 8 februari!
  Öppen ateljé är gratis! Välkommen!

  Läs mer
 • Wander Wonder

  Västernorrland Sommaren 2023 öppnar konstprojektet längs vandringsleden 4 Berg, en ny stadsnära led i Örnsköldsvik med start på Varvsberget.

  Läs mer