Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt

Nyheter

Konstkupan får stöd från Allmänna arvsfonden

Folkrörelsernas Konstfrämjande och Individuell Människohjälp blir första svenska aktör att gå in i Art-Hives, ett internationellt nätverk med tydlig gräsrotsagenda. Konstkupan är en öppen ateljé, en plats för kreativt skapande, där målgruppen står som värd och bjuder in omvärlden.

50 år sedan Multikonst

Idag för precis 50 år sedan - lördagen 11 februari 1967 - öppnade Multikonst, en utställning som visades på 100 orter samtidigt och hade vernissage i TV.

Kriget med mig själv

Malmö Konstverkstad ser med nya ögon på Malmö Konstmuseums samling.

  • Malmö konstmuseumMalmöhusvägen 6, Malmö
  • Vernissage 4/2kl 13-15
  • Läs mer

Konst för alla i 70 år – Konstfrämjandet firar jubileum

Sedan 1947 har Folkrörelsernas Konstfrämjande främjat konst i hela Sverige. Idag är vi en bred organisation som undersöker hur nya perspektiv på konstnärlig kvalitet och kompetens kan göra konsten mer relevant för fler. 2017 firar vi 70-årsjubileum med bland annat utställningar, en rad böcker och en stor jubileumsfest.

Konstfrämjandet söker en vikarierande verksamhetsutvecklare

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning som huvuduppdrag. Genom olika samarbeten utmanar vi rådande föreställningar om konst både gentemot en bred allmänhet och konstfältet. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare 50% med inriktning på organisation och kommunikation med placering i Stockholm.