Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt

Nyheter

Fyra konstnärer och en curator utvalda till årets Konstdygn

Konstdygnet 2021 vill ge inspiration, energi och tillförsikt! Årets tema är Omställning, Återhämtning, Utveckling. Tillståndet som pandemin har försatt oss i får oss att förstå hur stor betydelse konst och kultur har för oss människor. Som del av årets upplaga har vi bjudit in fyra konstnärer och en curator, nu presenterar vi dem närmare.

Vi söker vikarierande verksamhetsutvecklare för norra Sverige

Konstfrämjandet söker vikarierande verksamhetsutvecklare med ansvar för norra Sverige. Tjänsten har 50% omfattning under ett år med start första augusti 2021. Sökande som är bosatta och verksamma i norra Sverige premieras men vi välkomnar även sökande från andra delar av landet.

Vi söker vikarierande verksamhetsutvecklare för södra Sverige

Konstfrämjandet söker vikarierande verksamhetsutvecklare med ansvar för södra Sverige. Tjänsten har 50% omfattning under ett år med start första augusti 2021. Sökande som är bosatta och verksamma i södra Sverige premieras men vi välkomnar även sökande från andra delar av landet.

Praktisera hos Konstfrämjandet!

Under våren 2021 har vi tre praktikanter här på Konstfrämjandet. Praktikperioderna har skräddarsytts utifrån de olika utbildningarna och respektive praktikants egna intressen. Nu planerar vi inför höstens praktikperioder och tar löpande emot ansökningar.

Release för boken Floran – Mammas hus i Lainio

I samband med att Swedenborgsgatan blir sommargata bjuder vi in till en releasefest för boken Floran - Mammas hus i Lainio. Samtidigt inviger vi Om Malmfälten hade behövt en landskapsblomma, ett tillfälligt ljudverk i vår port. Välkommen att delta under releasefesten och invigningen utomhus på Swedenborsgatan 1, tisdagen den fjärde maj kl. 17–18.

 • Swedenborgsgatan 1
 • 4 maj17.00 – 18.00
 • Läs mer
 • Ansiktskramare

  Bergslagen Den 23 juli bjuder konstnären Kristina Lindberg på middag i samband med den deltagarbaserade performancen "Facehugger". Verket och performancet visas i utställningen "Ett träd -ingen skog" anordnad av NorART i samarbete med Skogen mellan oss.

  Läs mer
 • Det är hemskt nära nu

  Norrbotten Den 17e juli öppnar Korpela Land i Kiruna - ett tredelat koncept som består av en utställning, ett performance och en konsert.

  Läs mer
 • Pia Rönicke

  Gävleborg I Drivande skog samlar konstnären en mångfald av material, referenser och motstridiga erfarenheter från ett av Skandinaviens mest skogstäta län, Gävleborg.

  Läs mer
 • Var Dags Led nu på plats i Älvsbyn

  Norrbotten Som del av Ida Isak Westerbergs konstverk Var Dags Led har nu promenadkartor placerats ut runtom i Älvsbyn, Muskus och Vidsel. Välkommen förbi att hämta en, följ promenadstigarna och kanske upptäcker du nya stråk i ditt närområde eller får en nya upplevelser av promenader du redan känner till!

  Läs mer
 • Växtfärgning på Mittjasvallen

  Gävleborg Prova på växtfärgning tillsammans med konstnären Amanda Selinder. Utforska vad det finns för pigment i närområdet och testa att göra din egen färgning med garn eller tyg, på Mittjasvallen!

  Läs mer
 • En konsthall i skogens kant

  Västmanland Välkommen på invigning och omfattande programverksamhet i konsthallen vid skogens kant!

  Läs mer