Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt

Nyheter

Strukturella mönster och vithetens monster — en enkät om erfarenheter av rasism och diskriminering inom konsten

Strukturella mönster och vithetens monster är ett projekt som önskar synliggöra villkoren för konstarbetare utifrån hur rasism, diskriminering och vithetsnormer påverkar dom som rasifieras som icke-vita. Bidra till projektet genom att svara på frågor om dina erfarenheter av rasism, diskriminering och vithetsnormer inom den svenska konstvärlden.

 • Skicka in ditt bidrag innan 16 september
 • Läs mer

Humanitet i Almedalen — Konstens Kommunikationsbyrå

Våren 2022 initierade Konstens Kommunikationsbyrå arbetet med en nytolkning av Humanitet – en grafikmapp från 1933 som varnade om det växande nazistiska hotet. I den nya Humanitet skriver Mattias Irving om den nya höger som sveper över världen och riskerar kasta omkull demokratins principer.

SyskonSKAP i Stenhagen — Sommarlovsworkshops i konst för 10-16-åringar i Uppsala

Under juni månad arrangerar SyskonSKAP konstworkshops för barn och ungdomar i Stenhagen i Uppsala. SyskonSKAP är ett konstpedagogiskt projekt, drivet av Konstfrämjandet Uppland med stöd av Uppsala kommun, som ger barn och unga möjlighet att testa konstnärliga intryck och göra studiebesök.

 • Stenhagen, UppsalaVästra Stenhagenskolan, Herrhagsvägen 8
 • 13/6-23/6 202214.00-16.00
 • Gratis, ingen anmälan krävs!
 • Läs mer

Luleåbiennalen 2022 söker producent

Konstfrämjandet Norrbotten söker en producent på motsvarande 50% som tar ett helhetsgrepp om Luleåbiennalens utställningar och program och bidrar till att förverkliga de konstnärliga ledarnas visioner.

 • Marmor, frigolit och mekanikens poetik

  Västmanland Vi är nu gott och väl halvvägs in i år två av det regionala utvecklingsprojektet ASK, Arbetsfält för samtidskonst. Västmanlands unika historia, samtida utmaningar och möjligheter bildar kuliss för att lyfta platser, berättelser och nya perspektiv.

  Läs mer
 • Älven- Ett flerstämmigt samtal

  Västerbotten Konstfrämjandet Västerbotten bjuder in till ett publikt samtal som med älven som utgångspunkt belyser krafter och tankesystem som formar vår relation till naturen och oss själva som något väsensskilt. Vilka konsekvenser kan det få? Vilka alternativa tankemodeller och förhållningssätt finns?

  Läs mer
 • Konstfrämjandet Norrbotten söker kommunikatör!

  Norrbotten Vi söker en kommunikatör på 50% för att sprida information i och utanför länet om våra verksamhet och olika konstprojekt. Med verksamhet på flera platser i Norrbotten har organisationen inte någon fast lokal vilket gör att arbetet kan utföras oavsett geografisk bas. Önskan är dock att kommunikatören har en relation till Norrbotten.

  Läs mer
 • Rörelsens andning

  Värmland Ett möte med Arbetarrörelsen Arkiv (ARAB) och konstnärers praktik som öppnar dörrar för framtida omfamningar.

  Läs mer
 • KKV Värmland

  Var Gral är vet ingen,
  men djupast i tingen
  bo gnistorna hemligen kvar
  av ljus, som i livsdrycken var.

  Läs mer
 • Sommarlov i Gottsunda

  Uppland SyskonSKAP håller i workshoppar för alla åldrar. Prova på animation, mosaik, måleri mm. Vi finns i Kulturpunkten kl 14.00–16.00 på vardagarna.

  Läs mer