Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Aktuellt

Nyheter

Barn, konst och hälsa i Skåne

Lek för demokrati, ett samarbetsprojekt som inleddes för några år sedan som metod för att praktisera demokrati i byggandet av ett nytt stadshus i Ängelholm, går in i nästa fas.

Nytt: Smålandsdistriktet — Snart väntar Små Land!

Den 4 oktober hölls ett konstituerande möte för grundandet av distriktet Småland. Med på mötet var Johanna Linder, chef och grundare av Österängens konsthall, Sara Hemmingsson från Kalmar Konstmuseum och Ragnhild Lekberg, Växjö konsthall. Fler styrelsemedlemmar kommer att tillkomma. I sommar väntar Triennalen Små Land.

Ljud i porten — Audiorama presenterar Ann Rosén

Under hösten 2022 presenterar Konstfrämjandet ett samarbete med Audiorama, som bjudit in tre tonsättare att skapa nya ljudkonstverk för ljudkonstgalleriet Ljud i porten på Swedenborgsgatan. Sist ut i serien är Ann Rosén med verket Consumption.

 • Porten till Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
 • 14-27 november 2022Måndag–fredag 16:00–19:00, lördag–söndag 12:00–19:00
 • Läs mer

Vad är en folkrörelse?

Varför finns ingen särskild dag då vi firar folkrörelsernas betydelse? Konstfrämjandet, bildat 1947 är en del av den bildningsrörelse som organiserade arbetare med början kring de sista decennierna av 1800-talet, driven av en strävan att erövra makten över sina liv.

Ljud i porten — Audiorama presenterar Theodor Kentros

Under hösten 2022 presenterar Konstfrämjandet ett samarbete med Audiorama, som bjudit in tre tonsättare att skapa nya ljudkonstverk för ljudkonstgalleriet Ljud i porten på Swedenborgsgatan. Från och med sista oktober hörs Theodor Kentros verk 41044.

 • Porten till Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
 • 31 oktober–13 november 2022Måndag–fredag 16:00–19:00, lördag–söndag 12:00–19:00
 • Läs mer
 • Den Mytomspunna Älven

  Västerbotten En djupdykning ned i älvens mytologi där vi får gömma kyrkklockor från ryssen, ta färjan till dödsriket och dränkas i forsar av mensblod. Med fika och varm choklad lyssnar vi på historier kring lägerelden och delar med oss av våra egna älvminnen.

  Läs mer
 • Annie Jonasson, Marcus Wallström, Johanna de Verdier

  Värmland “We know not through our intellect but through our experience.”
  Mourice Merleau-Ponty

  Läs mer
 • Utställning: Maria Andersson ”Reverb”

  Bergslagen

  Läs mer
 • Open Call: Curera – en månads residens för curatorer i Norrbotten

  Norrbotten Curera är ett nytt projekt initierat av Konstfrämjandet Norrbotten med fokus på att lyfta curatorers villkor och roll inom konstlivet. Som en del av projektet erbjuder Konstfrämjandet Norrbotten en månads vistelse i Norrbotten för en curator med fokus på samtidskonst som befinner sig mitt i karriären eller just inlett sin professionella verksamhet.

  Läs mer
 • PLATSER SOM BLEV UTAN

  Västerbotten Inbjudan att lämna intresseanmälan för skiss på fiktiv konstnärlig gestaltning vid Region Västerbottens lokaler där 1% utsmyckningar uteblivit. Konstkonsulenterna i Västerbotten tillsammans med Konstnärscentrum Nord bjuder in konstnärer att söka totalt fyra skissuppdrag för fiktiva konstnärliga gestaltningar i Region Västerbottens lokaler.

  Läs mer
 • Vernissage, filmvisning och panelsamtal

  Dalarna Den 17 november öppnar utställningen som är ett resultat av ett konstnärligt residensprogram som pågått på CTH´s hattfabrik i Borlänge under året.

  Läs mer