Konstfrämjandet

2

Konstfrämjandet

Konstfrämjande böcker: Glas är massa i rörelse

Vad innebär det att gå från industrisamhälle till postindustriell kunskapsekonomi? Från levande landsbygd till glesbygd? Massa i rörelse är en konstnärlig undersökning av en plats i förändring. 6 konstnärer ger skilda perspektiv på olika sidor av det småländska Glasriket.

 

Glas är massa i rörelse

 

  •  Glas är massa i rörelse (2017), Eva Arnqvist, Johanna Gustafsson Fürst, Ingela Johansson, Åsa Jungnelius, Caroline Mårtensson, Malin Pettersson Öberg, Axel Andersson (red.)
  • Vad innebär det att gå från industrisamhälle till postindustriell kunskapsekonomi? Från levande landsbygd till glesbygd? Massa i rörelse är en konstnärlig undersökning av en plats i förändring. 6 konstnärer ger skilda perspektiv på olika sidor av det småländska Glasriket. Vilken roll har glaset spelat – som bruksvara, konstverk, teknologi, hantverk, objekt, idé och gemenskap – historiskt och var befinner det sig i dag? En plats som är både bild och materia.
  • Boken finns till försäljning på vårt kansli på Swedenborgsgatan 1 och kan även beställas från info@konstframjandet.se. 160 kr exkl porto.
  • Läs mer om övriga böcker som Konstfrämjandet gett ut under året här.